Zand & Grind

Wij leveren verschillende zandsoorten 

Grind of zand kopen?

Voor het leveren van zand en/of grind hoeft u niet verder te zoeken, u bij ons aan het juiste adres. 

Wij kunnen u voorzien van de volgende zandsoorten:

 • Vulzand
 • Ophoogzand
 • Straatzand
 • Metselzand
 • Vloerenzand
 • Drainagezand
 • Valdempendzand (0-2)
 • valdempendzand (0-4)
 • Speelzand
 • Zandbakkenzand
 • Greenzand
 • Grind
 • Menggranulaat (en)

Wij bieden u de volgende leveringsmogelijkheden:

 • Losgestorte levering aan huis d.m.v een vrachtauto;
 • In een container;
 • Afhalen op onze locatie.

U dient te zorgen voldoende ruimte op de losplaats.

Vulzand, straatzand, ophoogzand

Straatzand (vulzand), ook wel zand voor zandbed genoemd, wordt veelal gebruikt als ondergrond voor bestratingen.
Belangrijke eis aan straatzand is dat het goed af te rijen is, en dat het zich goed laat verdichten (waterdoorlatend).
Hierdoor vormt het zand een stabiele ondergrond voor uw bestrating.

Ophoogzand, ook wel vulzand genoemd, wordt onder andere gebruikt voor ophogingen, aanvullingen en voor het toepassen van grondverbetering bij bijvoorbeeld onder een woning.
Ook ophoogzand laat zich, voor een stabiele ondergrond, goed verdichten.

Metselzand

Metselzand, ook wel scherpzand genoemd, wordt gebruikt voor het maken van metselspecie. De harde, scherpe korrel maakt metselzand hier zeer geschikt voor. Metselzand is een grof soort zand met een korrelgrootte tussen de 0 mm en 2 mm.

Vloerenzand

Vloerenzand is een grove zandsoort die veelal als toeslagmateriaal wordt toegepast afwerkvloer. Doordat het vloerenzand een korrelgrootte heeft vanaf 0 mm tot 4 mm is het goed verwerkbaar.

Zand Nijverdal Zand Borne Zand Wierden Zand Vriezenveen Zand Albergen

Drainagezand

Drainagezand is een zandsoort die goede waterdoorlatende eigenschappen heeft. Het zand heeft een open structuur waardoor water goed door het drainagezand heen kan stromen. Daarom is drainagezand uitstekend om toe te passen in en rond drainagesystemen. Door de open structuur laat het zich slecht verdichten.

Zandbakkenzand, Speelzand

Zandbakkenzand ook wel speelzand genoemd, wordt toegepast in zandbakken. Speelzand heeft enkele specifieke eigenschappen nl: het zand plakt beter, het is relatief fijn van structuur en er zitten geen grote stenen in.

Valbrekendzand, valdempendzand

Ook wel valbreekzand genoemd heeft door de korrelopbouw vanaf 0 mm tot 2 mm een goede valdemping en wordt daarom toegepast onder speeltoestellen. Er dient wel een minimale laagdikte van 30 cm te worden aangebracht.

Greenzand

Greenzand wordt toegepast rondom de “Hole” bij een golfbaan. Door de samenstelling is dit zand nauwkeurig te verdelen.

Menggranulaat 0-31,5

Menggranulaat 0-31,5 ook wel gebroken puin of repac genoemd wordt geproduceerd door het breken van beton- en metselwerkpuin.
Het menggranulaat is een samenstelling van minimaal 50% beton en maximaal 50% overige steensoorten. Door de “hoekige” korrels alsmede de korrelverdeling is dit materiaal uitstekend te verdichten.
Het menggranulaat 0-31,5 wordt veelal toegepast als funderingsmateriaal bij terreinverhardingen zoals: erfverharding, inritten en toegangswegenwoning-/utiliteitsbouw.

Menggranulaat 8/16

Menggranulaat 8/16 wordt geproduceerd door het breken en zeven van beton- en metselwerkpuin.
Dit granulaat wordt o.a.. toegepast als waterdoorlatende fundering (drainage) onder elementenverhardingen en als afwerklaag voor erfverharding, fiets- en wandelpaden, inritten en toegangswegen alsmede parkeerplaatsen.

Gestabiliseerd Menggranulaat 0-31,5 mm met 75 kg/m3 (4,5%)

Gestabiliseerd Menggranulaat 0/31,5 met 75 kg/m3 cement ook wel gestabiliseerde puin B5 genoemd wordt geproduceerd door het mengen van menggranulaat 0/31,5 met cement en water.
Gestabiliseerd  Menggranulaat 0/31,5  wordt geproduceerd in de menginstallatie waarbij menggranulaat 0/31,5, cement en water tot een homogeen mengsel wordt verwerkt.
Dit fundatiemateriaal wordt  toegepast onder fundatiestroken, fundatiepoeren en fundatiebalken alsmede plaatfunderingen en kelderaanvullingen waarop wordt gebouwd in de woningbouw en utiliteitsbouw.

Hydraulisch Menggranulaat 0/45 mm

Hydraulisch Menggranulaat wordt ook geproduceerd door het breken van beton- en metselwerkpuin en gemengd met toegevoegde hydraulische slak (tussen 5 en 20%). Deze Hydraulische Menggranulaat is een samenstelling van Menggranulaat 0/31,5 en ca. 10% LD staalslak. Het funderingsmateriaal wordt vooral toegepast bij verhardingen voor veel en zwaar verkeer.

Zand & Grind nodig?

Vragen of advies?